Gündemİzmir Haberleri

İzmir Foça’da korkutan orman yangını! Çok sayıda ekip sevk edildi

Gelen son dakika haberine göre, İzmir'in Foça ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle çöp depolama alanında çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Vatandaşların haber vermesiyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

Gelen son dakika haberine göre, İzmir’in Foça ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle Foça Belediyesi’ne ait çöp depolama alanında yangın çıktı.

Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Vatandaşların haber vermesiyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, AA muhabirine, yangına müdahalenin devam ettiğini belirterek, “Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Fazla bir ormanlık alan bulunmuyor. Zamanında müdahale edildiği için yangın yerleşim merkezlerini tehdit etmiyor.” dedi.

Yangın 09.00 dolayında kontrol altına alındı. Yaşlı zeytin ağaçlarının da bulunduğu bölgede alevlerden 3 hektar alan etkilendi. Bölgede soğutma çalışmaları halen devam ediyor. Yangınla ilgili olarak sabotaj ihtimali de dahil olarak soruşturma başlatıldı.