İzmir HaberleriManşet

İzmir ev hasar tespit nasıl öğrenilir? İzmir hasarlı bina başvuru işlemleri nasıl yapılır?

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle pek çok vatandaşın evi hasar gördü. Bu nedenle vatandaşlar evlerinin akıbetini öğrenmek istiyorlar. Peki, İzmir ev hasar tespit nasıl öğrenilir? İzmir hasarlı bina başvuru işlemleri nasıl yapılır?

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can ve mal kayıpları yaşandı. Yeni bir deprem endişesi yaşayan vatandaşlar evlerinden ayrıldılar. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, binaları az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşların evlerine girebileceğini söyledi. İzmir’de ikamet eden vatandaşlar binalarının hasar durumunu nereden öğrenebileceklerini merak ediyorlar.

Bina hasar durumu nasıl öğrenilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışması yapılan binaların durumu bakanlık resmi internet sayfası üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar, https://hasartespit.csb.gov.tr/#!/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları, adres bilgileri veya, askı kodu ile öğrenebilirler.

Binanızın hasar durumunu öğrenmek için tıklayınız

İzmir hasarlı bina başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Binasının hasarlı olduğundan şüphelenen vatandaşlar, Hasar Tespiti yaptırmak isterler ise bazı numaraları arayarak başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte hasar tespiti için aranılacak numaralar:

1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Hattı
2- İzmir Büyükşehir Belediyesi 444 40 35 Hemşehri İletişim Merkezi
3- İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Santral – 0232 341 6800
4- Bayraklı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ve ilçe kaymakamlıklarında kurulan hasar tespit başvuru masaları