İzmir Haberleri

İzmir Ekonomili genç şeflerden ‘delizioso’ tatlar

Sağlıklı beslenme denilince akla gelen İzmir ve Akdeniz mutfağındaki bin yıllık tarifler, gençlerin girişimciliği ile tadına tat eklenerek sofralara ulaşıyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’nda, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve İzmir İtalya Konsolosluğu iş birliğiyle genç şefler, sağlık ve lezzetin buluşmasıyla oluşan en eşsiz tatları konuklarına sundu. 

İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde yapılan etkinliğe İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba ile konuklar katıldı. Şefler, uzun sohbetlerin oluştuğu sofraları, portakal soslu uskumru, levrek parçaları ve kabak eşliğinde fesleğen soslu makarna, patates, biber sosu ve kabak eşliğinde levrekten oluşan bir menü ile taçlandırdı. 

“İzmir mutfağını markalaştırıyoruz”

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, İtalya’nın hem iş hem de aile yaşamında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Başkan Özgener, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, İzmir mutfağını markalaştırmak, uluslararasılaştırmak için her fırsatı değerlendiriyor. Dünya mutfaklarından öğrenmemiz gereken çok şey var ama bizim lezzetlerimiz bambaşka. Öğrencilerimiz hem ülkemizin mutfağını hem de dünya lezzetlerinin en ince ayrıntılarını öğreniyor” dedi. 

Bir yanıt yazın