İzmir Haberleri

İzmir Ege Üniversitesi'nde Deri Mühendisliği'ni tercih eden öğrencilere burs ve 5 yıl iş garantisi imkanı

Türkiye’de deri mühendisliği eğitimi veren tek üniversite olan Ege Üniversitesi’ne, deri mühendisliğini tercih edenlerin sayısını artırmak için yeni bir hamle geldi.

2 BİN 20 LİRA BURS VE 5 YIL İŞ GARANTİSİ İMKANI

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, yapılan toplantı sonrasında deri mühendisliğini seçen öğrencilere burs verme kararı aldı. Başlatılan kampanya ile birlikte, gerekli nitelikleri sağlayan deri mühendisliği öğrencileri, 2 bin 20 liraya kadar burs ve 5 yıla kadar iş garantisi elde edecek.

BURSTAN 100 ÖĞRENCİNİN FAYDALANMASI HEDEFLENİYOR

Verilmesi planlanan burs maliyetinin 1 milyon liraya ulaşacağı tahmin edilirken burstan 100 öğrencinin faydalanması hedefleniyor. Kampanyayla ilgili İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin resmi internet sitesinden de duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda burs alacak öğrencilerin niteliklerine yer verildi. Burs almaya hak kazanacak öğrenciler için şartlar şu şekilde:

Deri mühendisliği bölümünü seçen öğrencinin, başarı sıralamasında ilk yüz bin kişinin içinde yer alması gerekiyor.

Öğrencinin üniversite sınavı sonrası yapacağı üniversite tercihinde, ilk 5 sıranın birinde Deri Mühendisliği olması gerekiyor.

Öğrencinin her yıl 4 tam puan üzerinden 2,5 ortalamanın üzerinde başarı oranına sahip olması gerekiyor.

Öğrencinin mezuniyet sonrası 5 yıl boyunca sektörde çalışacağına dair sözleşme imzalaması gerekiyor.

İLK 20 BİNE GİREN ÖĞRENCİLERE ASGARİ ÜCRET

Bu şartları sağlayan ve üniversite sıralamasında ilk 20 bine giren öğrenciler asgari ücret, 20 bin ila 60 bin arasına giren öğrenciler asgari ücretin yüzde 70’i, 60 bin ila 100 bin kişi arasına giren öğrenciler ise asgari ücretin yarısına sahip olacak. Öğrencilerin alacağı bursa, asgari geçim indirimi dahil olmayacak.

EGE ÜNİVERSİTESİ HER YIL DERİ MÜHENDİSLİĞİNE 20 ÖĞRENCİ ALIYOR

İzmir Ege Üniversitesi, Deri Mühendisliği Bölümü’ne her yıl 20 öğrenci alıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler, dünyanın önemli kentlerinde çalışıyor. Ege Üniversitesi şimdi, 20 kişilik kontenjanı doldurarak önümüzdeki sene kontenjanı 30’a çıkarmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın