Depremlerİzmir Haberleri

İzmir depreminde Torbalı Belediye binası ağır hasar görmüştü! Yıkıma başlandı

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde ağır hasar gören Torbalı Belediye binasının yıkımına başlanılmasının ardından Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, "Binanın zeminindeki kolonlarda çürüme ve demirlerde korozyon söz konusuydu. Çevre ve şehircilik ekipleri yaptıkları incelemelerde binanın ağır hasarlı olduğunu tespit etti." ifadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu.

İzmir’de 30 Ekim Cuma günü, saat 14.51’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki 115 vatandaşın hayatını kaybettiği depremde hasar gören Torbalı Belediyesi binasının yıkımlarına dün akşam başlanıldı.

YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI

Bodrum ve zemin dahil 5 katlı olan, 2 bin 500 metrekarelik alana kurulu binanın kolon ve kirişlerinde çatlaklar oluştuğunu, çelik yapının korozyona uğradığını belirleyen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, yıkım kararı aldı. 1990 yılında inşa edilen ve içerisinde belediye nikah salonu ile 16 işletme bulunan binanın yıkım çalışmalarına dün akşam başlandı.

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Binanın zeminindeki kolonlarda çürüme ve demirlerde korozyon söz konusuydu. Çevre ve şehircilik ekipleri yaptıkları incelemelerde binanın ağır hasarlı olduğunu tespit etti.

“BÜYÜK BİR TEHLİKE ARZ EDİYORDU”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da ağır hasarlı olduğu yönünde rapor tutuldu. Acilen binayı boşalttık. Belediye binasının riskli olması büyük tehlike arz ediyordu. Çünkü burası bir meydan ve binlerce insanın gün içerisinde çevresinden geçtiği bir alan” dedi.

Yakupoğlu, “Semt pazarının da kurulduğu bir bölge olduğu için perşembe gününe kadar yıkımı tamamlamayı planlıyoruz. İçerisinde 16 işletme vardı. Binanın yapımına 1986 yılında başlanmış ve 1990 yılında bitirilmiş. Bir dönem vergi dairesini de içinde bulunduran, bodrumu ile birlikte 5 katlı bir binaydı. Belediye binasının yıkım çalışması tamamlandıktan sonra burası meydan olacak. Yeni binanın yapımına şubat ayında başlanacak ve kentin farklı bir noktasına inşa edilecek. Bir yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.