İzmir HaberleriYaşam

İzmir depreminde hayatını kaybetmişti: 7 yaşındaki Umut’la ilgili yürek burkan 29 Ekim detayı…

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 65 saatin ardından çıkartılan 3 yaşındaki Elif’in aynı felakette yaşımını yitiren 7 yaşındaki ağabeyi Umut unutulmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çizmiş olduğu resimden iki sonra hayatını kaybeden Umut’un resmi Aşık Veysel Alanı’nda bulunan buz sporları binasının girişine asıldı. Tunç Soyer, “Bizleri affet Umut. Resmin yalnızca bugün Bayraklı’da bir binada değil, cumhuriyet umudunun olduğu bütün kalplerde. Senin hayallerini ve umutlarını enkaz altında bırakan bu sistemi değiştireceğiz.” dedi.

Umut’un babası: 30 Ekim’de evde olmayıp bu felaketi yaşayamayabilirdik

Umut’un babası Oğuz Perinçek şunları söyledi:

28 Ekim’de Urla’daki köy evine gidip orada dört gün kalmayı düşünüyorduk. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim vardı. Ancak Umut, Cumhuriyet Bayramı için resim yapmak istediğini ve o resmi 29 Ekim’de okula götürmek istediğini söyledi. Pandemi şartlarında bayramların eskisi gibi kutlanmadığını söyledik ama ısrar edince onu kıramadık. Yoksa biz 30 Ekim’de evde olmayacak ve bu felaketi yaşamayacaktık. Öğretmeni bu resmi saklamış, bize getirdi. Diğer bütün resimler enkaz altında kalmıştı” sözlerine yer verdi. Umut’un doğaya çok düşkün olduğunu, böcek koleksiyonu bulunduğunu ve meraklı bir çocuk olduğunu belirten Oğuz Perinçek, “Umut resim yapmayı da çok severdi. Onun Cumhuriyet Bayramı’na katılma ve çizdiği resmi öğretmenine ulaştırma isteği bizi o gün İzmir’de tuttu. Bu yüzden Umut’un çizdiği bu resim çok anlamlı.”

İsmi ana okuluna verildi

Enkazdan sağ olarak çıkan fakat kısa bir süre sonra hayatını kaybeden ailenin 7 yaşındaki üyesi Umut’un adı bir anaokuluna da verildi.