Ege Haberleri

İzmir'de Üniversite sınavı YKS'ye geç kalan öğrenci sinir krizi geçirip giriş belgesini yırttı

YKS Maratonu heyecan yaratmaya başladı. Bu heyecanlardan biride İzmir’de oldu… Geç kalan genç bir kız okulun kapısında sinir krizi geçirdi ve elindeki su şisesini atarak giriş belgesini yırttı.

GİRİŞ BELGESİNİ YIRTTI…

İzmir’de genç bir kız YKS sınavına geç kalınca sinir krizi geçirdi. Giriş belgesini yırttı. Sınava geç gelen bir öğrenci ise içeri alınamayınca kapının önünde oturarak göz yaşlarına hakim olamadı. Ağlayan öğrenciyi veliler teselli etmeye çalıştı.

YKS MARATONU BAŞLADI…

YKS sınav heyecanı sabah saatlerinden itibaren başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. İki günde toplam üç oturum olarak yapılan YKS sınavına son dakika gelenlerin yanı sıra kimlik kartı yerine ehliyetle gelen bir öğrenciler de sınava alınmadı. İşte yurttan YKS manzaraları…

AİLELER OKUL BİNALARININ ÖNÜNDE BEKLEDİ…

YKS sınav maratonu tüm yurtta heyecan yarattı. Öğrenciler, istedikleri üniversite için sınavda ter dökerken, ailelerin de dışarıdaki bekleyişi sürdürdü. Kimi anneler çocukları için dualar ederken, kimileri de gazete okuyarak zaman geçirdi. Saatler 10.00’u gösterdiğinde son uyarılar yapıldıktan sonra okul binalarının kapıları kapatıldı.İçeride gençler sınav heyecanı için ter dökerken, dışarıda da aileleri ter döktü.

2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu YKS’nin birinci oturumu TYT, 81 il ile KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dahil 8 bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulandı.

Bir yanıt yazın