İzmir Haberleri

İzmir'de taksiler dijital döneme geçiyor! Taksimetrelerde akıllı dönem

İzmir, taksilerde “Dijital” döneme başlayacak. İzmirli vatandaşlar “EnTaksi İzmir” uygulaması üzerinden taksi çağırarak şoförlere puan verebilecek. Taksilerde bulunan eski tip taksimetre yerine ise Android işletim sistemli akıllı cihazların takılacağı ve yeni taksimetrelerin hayata geçirileceği belirtildi.

ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİNE SAHİP TAKSİMETRE
İzmir’de 3 bine yakın takside teknolojik olarak zamanın gerisinde kalan eski tip taksimetreler, artık akıllı cihazlar ile değiştirilecek. Android işletim sistemine sahip yeni nesil taksimetrelerin, taksi kullanıcılarına birçok yenilikler sunacağı ifade edilirken, 2020’nin ilk günlerinden itibaren tam olarak devreye girecek internet üzerinden taksi çağırma sistemi ‘EnTaksi İzmir’ uygulaması aracılığıyla şoförlere puan verilebileceği açıklandı.

HİZMET KALİTESİ ARTTIRILACAK
Öte yandan sistemle, aracı hangi saatte kimin kullandığı, ne zaman nereden geçtiği de hem İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Merkezinden hem de İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndan (İZSOFODA) görülebilecek. Taksilerde unutulan ya da düşürülen eşyaların bulunup sahiplerine ulaştırılmasındaki başarının yeni sistem sayesinde üst seviyeye çıkarılması beklenirken, sunulan hizmetin kalitesinin de artırılması hedefleniyor.

“EnTaksi İZMİR”
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası (İZSOFODA) Başkanı Celil Anık, yeniliklerin kazandırılmasındaki öncü misyonlarını bir kez daha sergilediklerini, taksilerin dijitalleşmesinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, “Mobil taksi çağırma uygulamamız EnTaksi İzmir ve dijital taksimetre gibi yeniliklerimizin devamı gelecek. Yeni yıl İzmir taksileri için daha birçok yenilik getirecek.” dedi.

Bir yanıt yazın