İzmir Haberleri

İzmir'de Milli Mücadele kahramanlarına madalyaları takdim edildi

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı‘na katılan 22 gaziye madalya ve beratları düzenlenen törenle verildi. Kemalpaşa Kaymakamlığı’nın ev sahipliği yaptığı törende, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından gönderilen madalyalar, Milli Mücadele‘ye katılan 22 Kıbrıs gazisine takdim edildi.

Törene, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, kurum müdürleri gazi yakınları ve davetliler katıldı.

HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ!

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, “1974 Kıbrıs Barış Harekatı‘na katılarak bu gururu ve zaferi bize yaşatan değerli gazilerimize bu madalya ve beratı tevcih etmekten gurur duyuyorum. Kapımız sizlere her zaman açık. Bu millet size minnettar. Her türlü sıkıntınızda, derdiniz de biz sizlerin her zaman yanında olacağız” dedi.

Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “1974 yılında Kıbrıs’ta soydaşlarımızın yaşadığı soykırıma son vermek ve oradaki soydaşlarımızı özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuşturmak için Türkiye Cumhuriyeti olarak bir barış harekatı düzenledik. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, minnet duysak azdır. Bugün de KKTC devletinin size Kıbrıs Barış Harekatı‘nda gösterdiğiniz, fedakarlıklarınızdan ötürü bir teşekkür olarak milli mücadele madalyası ve beratını tevcih edeceğiz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın