Gündem

İzmir'de Koronavirüsü Paniği!

Çin’de ortaya çıkan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüsü, İzmir’de paniğe neden oldu. Çin’den İzmir’e giden bir hasta koronavirüs taşıdığı şüphesiyle gözlem altına alındı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden hasta hakkında ilk açıklama geldi. 

Yaklaşık 10 gün önce iş seyahati için gittiği Çin’den dönen 30 yaşındaki K.Ü., öksürük ve ateş şikâyetiyle özel bir hastaneye başvurdu, oradan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen hasta tek kişilik gözlem odasına alındı. Sağlık ekipleri, özel sedyede taşıdıkları K.Ü.’yü hastaneye getirirken özel kıyafet giydi. Tüm hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtıldı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, tanı ve tedavi için hastadan gerekli numunelerin alınarak, referans laboratuvarına gönderildiğini belirtti..

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle devam etti:

Hastanın 10 gün önce Çin’e iş seyahati yaptığı belirlendiğinden n-CoV hastalığı yönünden değerlendirilmesine karar verilmiştir. Hastanın, hastalığın görüldüğü Wuhan kentine 600 kilometre uzaklıktaki bir şehirde bulunduğu, bu şehirde n-CoV hastalığının görülmediği tespit edilmiştir. Hastanın yapılan muayenesinde ateş tespit edilmemiş, solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanmamıştır.

Bir yanıt yazın