Personel Alımı

İzmir’ de İkamet Eden Öğretim Görevlileri! Yaşar Üniversitesi Şartları…

İzmir’ in en bilinen özel üniversitelerinden biri olan Yaşar Üniversitesi yeni bir iş ilanı yayınladı. yayınlanan ilana göre 1 öğretim görevlisi alımı yapılacak. ALES puanı en az 70 puan alınması şartı koşulan ilan için son başvuru tarihi 12 Eylül olarak belirlendi. Resmi gazetede yayınlanan ilanın detayları…

Genel Şartlar:

*657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
*Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak (ALES sınav muafiyetinden yararlanmayı başvuru dilekçelerinde talep eden adayların, ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. ALES Sınavı, Sonuçların açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl için geçerlidir).
*İlgili Yönetmeliğin 6.Maddesinin (2) numaralı bendi kapsamında ve T.C. Yaşar Üniversitesi Senatosu’nun 01.06.2021 tarih ve 428 sayılı toplantı kararı gereği, Türkçe ve %30 oranında İngilizce Eğitim-Öğretim verilen Bölüm/Programlar için öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda adaylarda yabancı dil (İngilizce) 100 üzerinden en az 65 puan almış olmak, şartı aranır.
*Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

Özel Şartlar:

*Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmakşartı aranır.