İzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir ‘de 2 suç örgütüne operasyon! 171 gözaltı kararı

İzmir'de 2 suç örgütüne operasyon düzenlendi. Serkan Kurtuluş'un elebaşı olduğu iddiada edilen suç örgütüne İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 171 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Serkan Kurtuluş’un elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütüne Terörle Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenledi.

165 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Serkan Kurtuluş’un elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik gözaltı kararı verilen 143 ve Deniz Camgöz’ün lideri olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik gözaltı kararı verilen 53 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. 165 adrese eş zamanlı baskın yapılarak gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek ve polis telsizi ele geçirildi.

ÇOK SAYIDA SUÇA KARIŞTILAR
Şüphelilerin, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, suç örgütüne yardım etmek, kasten insan öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma, ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet, mala zarar verme ve tehdit gibi çok sayıda suça karıştıkları tespit edildi. Operasyon sürüyor.

TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan, hakkında yakalama kararı bulunan ve Gürcistan’da İnterpol tarafından yakalandıktan sonra serbest bırakılan Serkan Kurtuluş, geçtiğimiz günlerde eski belediye başkanı ve milletvekili Bülent Baratalı’nın oğlunun uğradığı silahlı saldırıyla gündeme gelmişti. Twitter hesabından olayla ilgili açıklama yapan Kurtuluş, “Tutuklanan Urla belediye başkanına referans olan Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’nın aracı biraz önce susturuculu silahlarla taranmış ve saldırıların arkası gelecekmiş” ifadelerini kullanmıştı.