İzmir Haberleri

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den "İyilik Peşinde Koşma" Çağrısı

İZKADÇocuklar Aileye Kavuşsun projesi bu sene 14. İstanbul Maratonunda, korunmaya muhtaç çocukların hayatına, koruyucu ailelik sistemi farkındalığını arttırarak, sevgi ile dokunmak için iyilik peşinde koşmaya hazırlanıyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü anlamlı projeyi desteksiz bırakmadı. Başkan Gümrükçü, önce 3 Kasım’da İstanbul’da olup İyilik Maratonu‘na katılacağını duyurdu. Ardından da tüm iyilik severleri maratonda koşmaya dolayısıyla projeye katkı sunmaya davet etti.

PROJE NEYİ HEDEFLİYOR?

İZKAD– Çocuklar Aileye Kavuşsun projesi “geleceğimizin garantisi” olarak tanımladığı korunmaya muhtaç çocukların, çocukluk çağında bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan güvenli bir aile ortamında sevgiyle gelişiminin desteklenmesi, yetişkinlik döneminde de kişiliğini, davranışlarını,  inanç sistemini ve değer yargılarını biçimlendirmeyi hedefliyor. 

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU NEDİR?

Koşu aracılığıyla Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için bir kaynak geliştirme metodudur. Bu yöntem ile gönüllüler ulusal veya uluslararası yarışlara katılmadan önce duyurularını aileleri, dost ve tanıdık çevrelerine e-posta ve sosyal medya kanalları aracılığıyla paylaşırlar. Duyurularında Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV projesi için bağış çağrısında bulunur. Bağışlar doğrudan proje için açılan resmi banka hesabına yatırılır. Bu sene AÇEV, 150 bin TL toplayarak 750 çocuğun hayatını dokunmayı hedefliyor.

3 Kasım İstanbul Maratonu’na kayıt olmak ve daha fazla bilgi edinmek için tıklayabilirsiniz.

İzmir Koruyucu Aile Derneği İZKAD’ a bağışçı olmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın