Ege Haberleriİzmir HaberleriManşetYerel Haberler

İzmir Çeşme’de sığınmacılar hayatını kaybetti! İzmir Valiliği açıklama yaptı

İzmir Çeşme’de Sakız Adası’na geçmeye çalışan sığınmacılar hayatını kaybetti. Yunanistan unsurlarınca geri itilen sığınmacılardan 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Feci olay hakkında İzmir Valiliği açıklamada bulundu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından denize atılarak geri itilen 7 kişi için arama kurtarma çalışması yapıldığı bildirildi. Öte yandan sığınmacıların elleri plastik kelepçelerle bağlanarak denize atıldığı öğrenildi.

İzmir Çeşme’de Boğaz Adası açıklarında sığınmacılar yaşam mücadelesi verdi. Botla Sakız Adası’na geçmeye çalışan ve Yunanistan unsurlarınca geri itildi. Yaşanan olayda sığınmacılardan 3’ünün hayatını kaybettiği belirlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından ise 3 kişi kurtarıldı. Hayatını kaybeden sığınmacıların cenazeleri ise otopsi için Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesine götürüldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından bir sığınmacı için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Valilik açıklama yaptı

Olay hakkında İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Alınan ilk ifadeler doğrultusunda, Yunanistan unsurlarınca elleri plastik kelepçelerle bağlanıp darbedilerek eşyalarına el konan sığınmacıların, herhangi bir can salı ve botu olmaksızın doğrudan denize atıldıkları öğrenilmiştir” ifadeleri kullanıldı.