Gündemİzmir Haberleri

İzmir Çeşme’de acı olay! Prof. Dr. Ferit Hakan Öner hayatını kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde denize giren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Öner, bir süre sonra fenalaştı. Fenalaşan Öner, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

İzmir’in Çeşme ilçesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Öner, denize girdikten bir süre sonra fenalaştı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Fenalaşan Öner, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Öte yandan oğlu gözlerinin önünde ölen anne ise sinir krizi geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Öner, denizde yüzerken fenalaştı. Öner’in bir süre sonra suda hareketsiz şekilde yattığını gören iki kadın, hemen müdahale etti.

Kadınlar tarafından sudan çıkarılan Öner’e, o sırada plajda güneşlenen doktor Sırrı Sorguç müdahale etti. Bu sırada vatandaşların ihbarı sonrası kısa sürede olay yerine 112 acil servis ekipleri de geldi. Doktor Sorguç ve 112 doktorlarının tüm çabalarına rağmen Prof. Dr. Öner kurtarılamadı.

ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Öner’in cenazesi, savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Oğlu gözlerinin önünde ölen ve kendisi de doktor olan anne Gürsel Ören sinir krizi geçirerek fenalaştı. Öner’in yaklaşık 13 yıl önce bir kalp rahatsızlığı geçirdiği öğrenildi. (Yeni Asır)