Ege HaberleriEğitimEkonomiGündemİzmir Haberleri

İzmir Büyükşehir’den servisçilere 1295 TL para cezası

İzmir’de servisçilere para cezası. İzmir’de 3105 TL olan servis ücretlerine Büyükşehir’den 1295 TL para cezası kesildi.. Başkan Tunç Soyer denetim için kolları sıvadı.

İzmir'de servisçilere para cezası
İzmir’de servisçilere para cezası

İzmir Büyükşehir’den servisçilere 1295 TL para cezası

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fahiş fiyatlara çekilen okul taşıt servis fiyatları sonrası sıkı denetim başladı. Belediye Başkanı Tunç Soyer servisçilere nefes aldırmıyor. Büyükşehir Belediye Zabıtaları denetimi sıklaştırdı. Son gelen zamlar ile 3105 TL’ye kadar çıkan servis ücretleri sonrası para cezası yağdı.

Zam çok ama hizmet yok

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve servis yönetmeliklerine göre yapılan denetimlerde araçlarda şoför tanıtım kartı, çalışma ruhsatı, rehber personel (servis annesi),  yangın tüpü, kemer, korna ve aksesuar gibi birçok ayrıntı kontrol edildi. UKOME’nin zam belirlemesine göre en düşük mesafe olan 0-3 kilometre arası öğrenci taşıma ücreti aylık bin 223 lira olurken en uzun mesafe olan 0-40 kilometre arası ücret ise 3 bin 105 liraye yükseldi. Büyükşehir bu zamlar sonrası Kurallara uymayan servis araçlarına işlem yapılarak 1295 lira para cezası uyguladı.

Denetim sırasında öğrencileri Zabıta okula bıraktı

Büyükşehir Zabıta müdürlüğü servis denetimleri sırasında mağduriyet yaşanmaması için de harekete geçti. Denetim sırasında okula geç kalmamaları için öğrencileri Zabıta ekipleri okula bıraktı.