İzmir HaberleriManşet

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Yasemin Kafe açıklaması: Yeniden hizmete açılacak!

Dün saat 14:00 sularında İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Grand Plaza tarafından işletilen Karşıyaka Bostanlı’daki Yasemin Kafe’de büyük bir yangın çıkmıştı. Çıkan yangında kafede büyük hasar meydana gelmişti. Yanan tesisle ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kafenin yenilendikten sonra tekrar İzmirlilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

İzmir’in gözde buluşma mekanları arasında olan Bostanlı sahil kenarındaki Yasemin Kafe’de dün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza şirketinin işlettiği tesisin bacasında başladığı öğrenilen yangın, ahşap çatının alev alması nedeniyle büyüdü.

Olay yerine ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bostanlı İtfaiye Grubu ulaştı. Ekipler tahliye işlemlerini kısa sürede gerçekleştirerek olay yerinin güvenliğini sağladı. Yangın, herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alındı. Çıkan yangının ardından yapılan incelemede bina çatısının üçte ikisinin yanarak zarar gördüğü tespit edildi.

YENİDEN HİZMETE AÇILACAK

Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, böylesine üzücü olayın kimseye zarar gelmeden atlatılmış olmasının en büyük teselli kaynağı olduğu belirtildi. Özellikle Karşıyakalılar için simgesel bir anlam taşıyan Yasemin Kafe’nin mümkün olan en kısa sürede yenilenip hizmete sokulması için çalışmaların başlatılacağı ifade edildi.