İzmir HaberleriManşet

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tabletleri dağıtmaya başladı!

Koronavirüs nedeniyle eğitim hayatlarını ‘uzaktan eğitim platformu EBA’yla sürdürmek zorunda olan ancak maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim hayatlarını sürdüremeyen öğrencilere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından internetli tabletler dağıtılmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim platformu EBA’yı durumu olmadığı için kullanamayan çocuklara tablet dağıtmaya başladı. Kent genelinde etap etap 3 bini aşkın tablet dağıtacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk tabletler Kiraz ilçesinde belirledikleri ailelere ulaştırdı.

4 GB’LİK İNTERNET VE TABLET

Online eğitime erişimi hiçbir biçimde olmayan Kiraz ilçesinin Dokuzlar köyündeki dört haneye internet paketi yüklü tabletler ulaştırıldı. Kiraz ilçesinden gelen taleplerin değerlendirilmesinin ardından bu ilçedeki 12 haneye daha tablet verildi. Aylık 4 GB’lik 20 bin internet paketinden oluşan online eğitim desteği de sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bunların yanı sıra 25 bin çocuğa bot, mont ve 130 TL’lik kırtasiye kartı ulaştıracak.

EBA ERİŞİM NOKTALARI YAYGINLAŞACAK

Uzaktan eğitim alan öğrenciler için daha önce sabit ve mobil EBA erişim noktaları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanları da yaygınlaştırılacağını açıkladı.