İzmir Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi gençler için harekete geçti!

İzmir’deki girişimcilerin desteklenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile iş birliği protokolü imzalayarak Girişimcilik Merkezi kuruyor. 

Özellikle genç girişimciler için hem mentorluk hem de teşvik misyonu üstlenecek Girişimcilik Merkezi projesi yapılan online toplantıda değerlendirilerek yol haritasının üzerinden bir kez daha geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Tunç Soyer ve konu ile ilgili bürokratların yanı sıra TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık ve Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıdan sonra Soyer konu hakkında “Önümüzde ulaşımdan sağlığa, tarımdan enerji verimliliğine kadar hepsi de son derece heyecan verici başlıklar var. Her biri üzerinde hakikaten çalışmayı çok arzu ediyoruz” diyerek kurulacak merkezin hedeflerini bir kez daha dile getirdi.

Girişimcilik Merkezinin hayata geçirilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı olarak protokol imzalayan TÜSİAD’ın ise eğitimlerin verilmesi konusunda teknik bilgileri sağlayacağı öğrenildi. Bu bağlamda ekonomik olarak ilerlemenin en önemli parametrelerinden biri olan girişimcilik alanında özellikle gençlerin oluşturacağı katılımcılara temel girişimcilik eğitimleri, iş geliştirme teknikleri ve mentorluk hizmetlerinin de dahil olduğu pek çok seminer ve eğitim düzenlenecek.

Tarım, Lojistik ve Gıda Konuları Ön Planda

Soyer ve kurmayları proje hakkında konuşurken, öncelik verilmesi düşünülen önemli başlıkların da altını çizdi. Hem kent yaşamı hem de kırsal için önemli bir başlık olan tarım sektörünün bu önceliklerin başında gelen konu olduğunu belirten Soyer, “Eğer burada enerji verimliliğini artıracak bir takım çalışmalarla, tarımdaki üretim verimliliğini artıracak ve katma değerini yükseltecek inovatif çalışmaları bir arada düşünme imkanı yaratabilirsek o bütünselliği de korumuş oluruz. Net olarak söyleyeyim, en azından ilk 9 aylık çalışma dönemi açısından bizim tercihimiz tarımdan yana olur” diye konuştu.

Diğer yandan özellikle pandemi sürecinde otaya çıkan lojistik ve gıda konuları da toplantıda konuşulan ana başlıklar arasında yerini aldı. Kimi zaman evlerimizden çıkamadığımız, tüm hayatımızı eve sığdırdığımız şu günlerde özellikle genç girişimcilerin ve yatırımcıların daha fazla ilgisini çeken bu iki başlığın merkezin ana hedefleri arasında yer alacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe bu konuda daha önce hayata geçirilen “Süt Kuzusu” projesindeki lojistik başarının altını çizerek bu merkez sayesinde bu tarz projelerin de arttırılabileceğini bildirdi.

Merkez Alsancakta Kurulacak

Bir yandan TÜSİAD’ın işbirliği protokolü ve eğitim programları masaya yatırılırken diğer yandan da Girişimcilik Merkezinin hayata geçirileceği yer merak konusu olmuştu. İzenerji A.Ş.’nin Alsancak Umurbey Mahallesi sınırları içinde bulunan ve depo olarak kullandığı binası Girişimcilik Merkezinin adresi olabileceği belirtildi.

Protokol Bağlamında Online Eğitimler Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜSİAD arasında imzalanan iş birliği protokolünde bir yandan Girişimcilik Merkezi için adımlar atılırken diğer yandan ise online bir program hayata geçirildi. Toplamda altı modülden oluşan eğitim ise iki hafta sürecek.

Eğitimin açılış gününde ise TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş “İnovasyon Stratejisi ve Girişimciliğin Önemi” başlığı altında bir eğitim gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eğitime İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ESHOT ve İZSU ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçılar Birliği,  İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, EGİAD, TARKEM ve ESİAD’ın temsilcileri katıldı.