İzmir HaberleriManşet

İzmir Büyükşehir Belediyesi açıkladı: İlk doz aşılar yapıldı!

Türkiye’de corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de konuyla ilgili önemli açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde ilk doz aşıların yapılmaya başlandığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nde 400’e yakın yaşlı ve personelin ilk doz aşıları sağlık çalışanları tarafından yapıldı.

Covid-19’a karşı yürütülen aşılama programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nde bulunan 400’e yakın yaşlı ve personelin ilk doz aşıları sağlık çalışanları tarafından yapıldı.
Salgın nedeniyle uzun süredir ziyaretçi yasağından vardiyalı çalışma sistemine kadar pek çok önlemin uygulandığı huzurevinde aşılama çalışmaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde, aşılanacak kişilerin ateşleri ölçülüp sağlık durumları değerlendirildikten sonra yapıldı. İkinci doz aşının ise 16 Şubat tarihinde yapılacağı bildirildi.

Türkiye’de aşılamada son durum:

Türkiye’de aşılananların sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yayınlanan son verilere göre aşılananların sayısı 1 milyon 215 bin 658’e yükseldi.