Kamu

İzmir, Aydın ve diğer 13 ilde bekçi alımı yapılacak! Bekçi olmanın şartları nelerdir?

Binlerce vatandaşın bekçilik mesleği hakkında araştırmaları devam ederken, İŞKUR resmi sitesi üzerinden bekçi alım ilanlarını yayınladı. İzmir, Aydın ve diğer 13 ilde yapılacak olan alımlar için başvurular başladı. Peki, hangi illerde bekçi alımı yapıyor? Bekçi olmanın şartları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Binlerce vatandaş devletin bekçi alımlarının ne zaman olacağını araştırırken devlet kurumlarından 2020 bekçi alımlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Özel şirketler ise İŞKUR üzerinden alım yapmaya başladılar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sitesinde aralarında İzmir, Aydın gibi Ege Bölgesi şehirlerinin de bulunduğu 15 ilde alım yapılacağını duyurdu. Kurum resmi sitesinde yer alan ilanlara başvurmak isteyen adayların İŞKUR’a üye olmaları gerekiyor. Peki, özel şirketlerde bekçi olmanın şartları nelerdir?

BEKÇİ İLANLARINDAKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

18 yaşını tamamlamış olmak
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bitmiş olması
Adli Sicil ve Adli Arşiv kaydının olmaması
Vardiyalı çalışmaya uygun
Çalışmasını engelleyecek herhangi bir rahatsızlığının olmaması
En az ilköğretim mezunu olmak (İlanlara göre farklılık gösterebilir)

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Çanakkale, Yalova, Kayseri, Düzce, Isparta, Edirne, Konya, Aydın, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Adana, İzmir, Balıkesir ve İstanbul illerinden bekçi alımları gerçekleştirilecek.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

15 ilde yapılacak olan bekçi alımının başvuruları İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adayların İŞKUR’a kayıt olması ve işsiz olarak gözükmesi gerekmektedir. İŞKUR’a üye olduktan sonra 15 il için yayımlanan bekçi ilanlarına başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR’da yayımlanan 15 ilde bekçi alımına başvuruda bulunmak için TIKLAYIN