Gündem

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa dikkat: Saat verildi! Sakın dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Yapılan açıklamada yarın için İzmir, Aydın, Muğla, Manisa’ya kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan Trakya çevrelerinde de sağanak yağışın kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

KUVVETLİ OLACAK

Ege Bölgesi’ne yarın sabah saatlerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Alınan verilere göre, bu gece saatlerinde Trakya’da başlayacak Sağanakve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Pazar (12.12.2021) sabah ilk saatlerden itibaren Trakyaile Çanakkale çevrelerinde, zamanla Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul), Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri) ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Açıklamada “Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”