Aydın HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

İzmir, Aydın, Muğla dikkat! Meteoroloji’den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’den alınan verilere göre, İzmir, Aydın ve Muğla’ya sağanak yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Alınan verilere göre Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu, güneybatı kesimleri çok bulutlu ve İzmir’in güneybatı kesimleri ile Aydın’ın kıyı kesimleri sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde pus yer yer sis olayı görülecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya ve Muğla il geneli, İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçeleri, Burdur’un doğu ve Isparta’nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı yer yer çok bulutlu, Muğla çevreleri ile İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 12°C
Parçalı bulutlu

AYDIN °C, 19°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı ilçeleri sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kıyı ilçeleri sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 16°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı