İzmir Haberleri

İzmir Aliağa’daki bir lokantada ilginç korona önlemi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir lokanta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran'da lokantaların açılacağını normalleşme döneminin 2. evresine geçeceğini duyurmasının ardından ilginç bir korona önlemi alındı.

Çin’in Vuhan kentine ortaya çıkan koronavirüsü salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından koronavirüsü ile mücadele kapsamında bir çok önlem alınmaya başlanıldı.

Normalleşme evresinin 2. dönemine girdiğimiz şu sıralarda İzmir’in Aliağa ilçesinde açılan bir lokantada ilginç bir koronavirüs önlemi alınmaya başlanıldı.

MASALARIN ÜZERİNE CAM BÖLME KOYDU

İzmir’in Aliağa ilçesi Demokrasi Meydanı yakınında bulunan bir lokantada işletme sahibi Esra Acar Kınay, müşterilerine daha iyi ve sağlıklı bir hizmet vermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Kınay, lokanta içerisinde bulunan masaların üzerine paravan cam bölme koyulmasını sağlayarak müşteriler arasında yakın temasın önlenmesini amaçladı.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Uygulamadan memnun kalan müşteriler ise birçok işletmenin bu tarz uygulamaları yapması gerektiğini söyledi. Lokantaya gelen müşterilerden Nilüfer Korkmaz, “Bu uygulama çok iyi düşünülmüş bir uygulama. Masanın diğer ucundaki kişi ile hiçbir şekilde temas etmiyor ve her iki taraf için de kontrollü ve sağlıklı bir yemek yeme durumu ortaya çıkıyor. Bu durumdan çok memnun kaldım” dedi. Lokantaya gelen bir diğer müşterilerden Deniz Özakıncı ise, arayı 1,5 metre mesafe açma yerine bu şekilde bölme yapılmasının daha pratik bir çözüm şeklinin olduğunu ve daha çok müşteri alınabileceğini düşündüğünü belirtti.

MASA VE PARAVAN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Toplumsal sağlığa önem verilmesi gerektiğini dile getiren işletme sahibi Esrar Acar Kınay da “Ülkemizde korona virüs ile mücadele kapsamında birçok tedbir alındı. Özellikle de normalleşme sürecinde biz işletme sahipleri de müşterilerimizin sağlığını ve kendi sağlığımızı en üst düzeyde önlemler çerçevesinde sağlamak ile yükümlüyüz. Bu kapsamda lokantamızda bulunan masaları ortadan paravan cam bölme yoluyla ayırdık. Lokantamıza yabancı iki müşteri gelmiş olsa dahi birbirlerinden etkilenmemiş oluyorlar. Müşteri masadan kalktıktan sonra da masayı ve paravanı dezenfekte ediyoruz” diye konuştu.