İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı Mustafa Bilici’den açıklama!

2023 Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Gelecek Partisi kontenjanından gelen İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı Mustafa Bilici, Bir mayıs işçi Bayramı ve dün Gündoğdu meydanı hakkında yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi;
GÜNDOĞDU MEYDANINDAKİ KALABALIKLAR YAKLAŞMAKTA OLAN DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİNİN İŞARETLERİDİR.
Sevgili İzmirliler dün Gündoğdu meydanında toplanan kalabalıklar yaklaşmakta olan değişim ve gelişimin ayak seslerinin habercisi olmuştur. Millet ittifakının organize ettiği ve vatandaşlarımızın tamamen gönüllük esası ile koşarak geldikleri Gündoğdu meydanındaki insan seli, demokratik rejime olan bağlılık tüm toplum tarafından istenen ve desteklenen parlamenter sisteme olan güveni bir kez daha teyit etmiş ve bunun işaretlerini vermiştir. Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiç kimse ben yaptım oldu diyecek cüret ve cesareti gösteremeyecektir. Bu fiilin içinde olanlar buna tevessül edenler halk nezdinde karşılığını görecek ve kaybetmeye mahkûm olacaklardır. Bunun hesabı demokratik yollarla 14 Mayısta sandıkta görülecektir.
BİR MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI KUTLU OLSUN.
Bütün işçi kardeşlerimin bu özel günlerini kutluyorum. Alın teri ile kazanılan paranın tadı ve lezzetti bir başkadır. En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. İçinde alın teri, göz nuru bulunan kazancın tadı bir başkadır. Değerli işçi kardeşim bizler herşeyin fatkındayız karşılığını alamadığın emeğinin enflasyon karşısında eriyip giden ücretinin sana sahip çıkmayan ve seni çaresizliğin içine iten kötü bir iktidar. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız bu ülkenin kalkınmasındaki en önemli kilometre taşlarısınız. Âmâ maalesef son yıllarda ve özellikle bu iktidar döneminde sahipsiz ve yalnız bırakıldığınızın da farkındayız. Sabır her şeyin ilacı olduğu gibi on dört mayıs sabahı içinde sabır ediniz. Buna emin olabilirsiniz ki; kaybolan sosyal haklarınız düşen yaşam kaliteniz milli hasıladan aldığınız refah payındaki kayıplarınız Kemal Kılıçtaroğlu başkanlığındaki millet ittifakı tarafından gözden geçirilecek yeniden değerlendirilecek hak ettiğiniz ücretler ve sosyal haklarınız yeniden fazlasıyla iade edilecektir.
Bu vesile ile bütün işçi kardeşlerimin Bir Mayıs işçi Bayramını canı gönülden kutluyorum.
TÜRKİYE KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK BEYİN GÖÇÜ TERSİNE DÖNECEKTİR.
Sevgili gençler son yıllarda ülkemizin kaynakları ile okuma imkânı bulan arkadaşlarımız yeni bir kariyer planlaması veya daha iyi yaşam koşulları için ekonomik refahlarının yükseltmek veya işsiziz kalma kaygısıyla yurtdışına gitmektedirler. Bu ülkemiz ve gençlerimiz açısından ıstırap veren bir hal almıştır. Özellikle zorluk derecesi ve kazanılması zor olan tıp eğitimini tamamlamış ve uzmanlığını almış doktorlarımızın yurt dışı tercihleri kamusal anlamda ülkemiz açısından ciddi sıkıntılar doğurmakla birlikte tedavi hizmetlerini de aksatmaya başlamıştır. Maalesef mevcut iktidar bu göçün hızlanması için adeta teşvik edici ve açıklamalarla, yetişmiş ve konusunda uzmanlaşmış insan gücümüzün gidişi için elinden gelen çabayı göstermiştir.
Yaptığımız çalışmalarla bu konudaki göçü tersine çevirecek kabiliyetleri geliştirdiğimizi ve ittifak programımızda buna yer verdiğimiz bilmenizi isterim. Ülkemizin içinden geçtiği ve zorluklar yaşadığı bu sosyo ekonomik buhran mevcut iktidarın gitmesi ile son bulacaktır. Bu problemlerin çözüm yolları vardır bunları üretimle akılcı yönetimle ve en önemlisi bilimselliği dikkate alarak çözmek ve çözüm yollarını üretmek kolay oacak ve Türkiye eski saygınlığını kazanarak küllerinden yeniden doğacaktır.
Mustafa Bilici
İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı