Gündemİzmir HaberleriKamu

İZBAN, Başkentray ve Marmaray kullananlar dikkat: 2 Mayıs’tan 4 Mayıs’a kadar ücretsiz olacak!

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın imzaladığı Resmi Gazete’de alınan karara göre bayram boyunca Karayolları, sorumluluğundaki köprü ve otoyollar öte yandan da 2 Mayıs saat 00.00’dan 4 Mayıs saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin ücretsiz olacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki köprü ve otoyollar 30 Nisan- 5 Mayıs arasında ücretsiz olacak.

Ücretsiz geçiş uygulaması yap-işlet-devret projelerinde ise geçerli olmayacak.

MARMARAY, BAŞKENTRAY, İZBAN KULLANANLAR DİKKAT

Karara göre, 2 Mayıs saat 00.00’dan 4 Mayıs saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da köprü ve otoyollardaki kararı duyurarak, “Ramazan Bayramı’nda; cumartesi-perşembe günleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan köprü ve otoyollar, pazartesi-çarşamba günleri arasında da Marmaray, Başkentray ve İzban’ın ücretsiz olacak.” açıklamasını yaptı.