Gündem

İYİ Partli Dervişoğlu: 3 bin 150 liralık cezalar iptal edilsin

Türkiye'de koronavirüsle mücadele devam ediyor. Mücadele kapsamında alınan önlemlere uymayan vatandaşlara para cezası kesildi. İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, sokağa çıkma yasağına uymayanlara kesilen 3 bin 150 liralık cezaların iptal edilmesini istedi. 

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında salgının bulaşını ve insanların temasını azaltmak için çok sayıda tedbirler alındı. Mücadele kapsamında kısıtlamalara uymayan vatandaşlara para cezası kesildi. İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, sokağa çıkma yasağına uymayanlara kesilen 3 bin 150 liralık cezaların iptal edilmesini istedi.

‘VATANDAŞLAR FEDAKARLIK YAPTI’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, corona virüsü ile mücadele için alınan tedbirler ve sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara kesilen 3 bin 150 liralık cezaların iptalini talep etti. Devişoğlu, “Devletin şefkatli elini yok sayıp, cezada aslan kesilmek, devlet yönetimine yakışmaz. Vatandaş devletine isyan etmedi ve fedakarlık yaptı. Devlete düşen de, bu fedakarlığı karşılıksız bırakmayıp, zaten kanuna uygun olmayan cezaları iptal etmektir. Milletin sırtına bir de 3 bin 150 liralık ceza yükünü bindirmeyin” açıklamasını yaptı.