Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e Corona Virüsü Şoku

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın korumasında corona virüsü tespit edildi. Bunun ardından Meral Akşener de corona virüsü testi yaptırdı. Test sonucu negatif çıktı ancak Akşener tedbir amaçlı 15 temmuz törenine katılamayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in koruma polislerinden birinde corona virüsü tespit edildi. Meral Akşener bunun ardından corona virüsü testi yaptırdı ve sonucu negatif çıktı.

Bununla birlikte Meral Akşener’in bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenine katılamayacağı belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bu konu hakkında İYİ Parti tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Her ne kadar sayın Genel Başkanımıza yapılan test ‘negatif’ çıkmışsa da, yapılan değerlendirmeler sonrası, törene katılanları riske atmamak için, törene katılmama kararı alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

YARDIMCISINDA DA VİRÜS TESPİT EDİLMİŞTİ

Akşener’in evindeki yardımcısında da Covid-19 tespit edilmişti. Bunun üzerine İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in, “Yıllardır evimizin bir parçası” dediği yardımcısı kendi evinde karantinaya alınmıştı.

Olayın ardından herhangi bir belirti göstermemelerine rağmen Meral Akşener, eşi Tuncer Akşener ve oğlu Fatih Akşener de test yaptırmış ve sonuçları negatif çıkmıştı.