Gündem

İtalya’da Türk akademisyen koronavirüsü ile ilgili anlattıkları şoka uğrattı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü hızla tüm dünyaya yayılırken İtalya virüsten dolayı en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. İtalya'da görev yapan türk araştırma görevlisi Senem Önen sosyal medyada anlattıkları izleyenleri şoka uğrattı. İşte detaylar...

Koronavirüsü tüm dünyayı ele alırken İtalya zor günler geçiriyor. İtalya’da bir üniversitede görev yapan araştırma görevlisi Sinem Önen, salgın ile ilgili merak edilenleri anlattı.

BOĞULARAK ÖLÜYORLAR
İtalya’da bir üniversitede biyoloji departmanında araştırma görevli olarak çalışan Senem Önen, İtalya’daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili merak edilenleri anlattı. Salgının grip gibi algılanmasının büyük bir hata olduğunu söyleyen Önen “Salgın çok ağır seyrediyor, yakalanan kişi son durumda nefes darlığından yani boğularak ölüyor” dedi.

“MORALLERİNİ YÜKSEK TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”
İtalyanların sosyal medyada yayılan balkonda şarkı söylemelerine de değinin Önen “Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz” dedi.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 1809’A YÜKSELDİ
Ülkede, üç hafta önce patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 artarak 1809’a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747’ye çıktı.

Avrupa’da korku seviyesini artırırken, “İtalya’da başka bir şey mi yaşanıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Ancak, İtalya agresif önlemler almakta diğer Avrupa ülkeleri gibi gecikti. Virüs, İtalya’ya, yurt dışından gelen tur gemisi yolcuları ile giriş yaptıktan sonra ülke içinde insandan insana hızla bulaştı. Sağlık tesislerinin yetersizliği nedeniyle de ülke genelinde büyük eleştiri toplayan yöntemler uygulanıyor. Enfekte olan yaşlı sayısı da oldukça fazla olduğu için, vaka sayısına oranla ölüm sayısı diğer ülkelere göre yüksek seyrediyor.