Gündem

İtalya’da corona virüsü yüzünden en yüksek ölüm sayısına ulaşıldı!

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan corona virüsü salgınının en çok etkilediği ülkelerden birisi de İtalya. Ülkeden son gelen bilgilere göre, son 24 saatte ölenlerin sayısı en yüksek rakam olarak açıklandı. İşte salgında İtalya…

Corona virüsü salgını için aşı müjdesi verilirken, bir yandan da vaka sayısında artış yaşanmaya devam ediyor. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’daki günlük ölüm sayısı virüs hakkındaki endişelerin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkeden gelen son verilere göre, İtalya’da son 24 saatte ölenlerin sayısı en yüksek rakam olarak öğrenildi.

Toplam vaka sayısı 995 bine yükseldi

Konu hakkında açıklama yapan İtalya Sağlık Bakanlığı son 24 saatte yapılan 217 bin 758 testte 35 bin 98 koronavirüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 995 bin 463’e yükseldiğini duyurdu.

Son 24 saatte 580 kişinin corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesi ile birlikte ülkede 14 Nisan’dan bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı meydana gelmiş oldu. Ayrıca son 24 saatte 122 kişi daha yoğun bakıma alındı. Böylece yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 2 bin 971’e yükselmiş oldu.

Bulaşma kat sayısı düşmek zorunda

İtalya’da salgında toplam 42 bin 330 kişi corona virüsü yüzünden öldü. Ülkede salgın kat sayısının 1,7 civarında seyrettiğini söyleyen Sağlık Yüksek Kurulu Başkanı Silvio Brusafero, “Yayılımın artış hızında bir yavaşlama kaydettik ama bulaşma katsayısını 1’in altına düşürmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

Daha önce 5 bölgeyi yüksek risk anlamına gelen ‘kırmız bölge’ ilan eden ülke diğer bölgeler için de bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalara göre 4 bölgeden gelen veriler, ‘yüksek risk olarak kabul edilen’ düzeylere yaklaştı. Bu nedenle ülkede bölge bazında yeni kısıtlamaların uygulanması konusu yeniden gündeme geldi.