Ekonomi

İşyeri açmak isteyenlere müjde! Halkbank yüksek tutarlı kredi veriyor

Kamu bankası Halkbank tarafından işyeri açma kredisi kampanyası duyuruldu ve yüksek tutarlı kredi verilebileceği belirtildi. Bu doğrultuda işyerinin ekspertiz değerinin yüzde 50’si ile sınırlı kredi kullandırılacağı ifade edildi. Ayrıca kredinin maksimum vadesinin 120 ay olduğu ifade edildi.

Kredinin ne olduğu hakkında Halkbank tarafından bir açıklama yapıldı. Banka tarafından yapılan açıklamada “Herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan gerçek kişilerin, ticari olmayan yatırım (kiraya vermek) amacına yönelik olarak üçüncü şahıslardan satın alacakları işyeri niteliğindeki gayrimenkullerin finansmanı için kullandırılan kredimizdir.” ifadelerine yer verildi.

ÖRNEK ÖDEME 

100 bin lira kredinin aylık ödemesi 2 bin 289 lira olurken 120 ay vade imkanı sağlanıyor. Ayrıca faiz oranının ise yüzde 1,75 olduğu duyuruldu. Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira kredi için 120 ay vade ve yüzde 1,75 faiz oranı kapsamında 525 lira tahsis ücreti ile aylık ödeme 2 bin 289 lira oluyor. Diğer masraflar ise 1105 lira olurken yıllık maliyet oranı yüzde 28,9991 oluyor.

Örnek ödeme kapsamında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yıllık maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamaktadır.

Toplam maliyet oranları örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

(*)Diğer Masraflar; Ekspertiz ücreti 950 TL ve ipotek tesis ücreti 155,76 TL’ dir.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dahil edilmiştir.

Hayat sigortası primi, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve kredi tutarına bağlı olarak değişmekte olup,

100.000 TL 120 ay vadeli kredi kullanan 35 yaşında erkek müşteri için bir yıllık sigorta primi 211,60 TL’ dir.

BAŞVURU DETAYLARI 

Bu kredi için başvuru yapacak olan vatandaşların işlemlerini sadece Halkbank şubeleri üzerinden yapabilecekleri ifade edildi.

Detaylı bilgi için TIKLAYIN.