Ekonomi

İşveren ve çalışanları ilgilendiriyor: Son ödemeler temmuz ayının ilk haftası yapılacak!

Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda işveren ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya geldi. Bu nedenle çok sayıda kişi işten çıkarıldı. Bu nedenle salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara nakdi ücret desteği sağlandı. Ödenen bu nakdi ücret desteğinde sona gelindi. Özetle, 30 Haziran’da, salgının başından bu yana işverenlere ve çalışanlara verilen desteklerin tamamı son bulacak.

SON ÖDEMELER TEMMUZ AYININ İLK HAFTASI YAPILACAK

2020 yılında başlayan nakdi ücret desteğinin önce 17 Mayıs 2021 tarihinde biteceği açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu tarih uzatılarak 30 Haziran’a kadar çekilmişti. Eğer herhangi bir uzatma kararı alınmadığı taktirde nakdi ücret desteği Temmuz ayının ilk haftasında son kez hesaplara yatırılacak.

İBAN numarası olmayan veya hatalı olan kişilere ise Nakdi Ücret Desteği PTT aracılığı ile yapılıyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI?

Nakdi ücret desteğinin 30 Haziran tarihinden sonrasına uzatılıp uzatılmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Nakdi Ücret Desteği 30 Haziran’da son bulacak ve ödemeler Temmuz ayı başında yapılacak.

İş Kanunu’nun geçici onuncu maddesi gereğince işverenlere getirilen ücretsiz izne gönderme hakkı, 30 Haziran’da sona eriyor. Uzatma olmaz ise bu tarihten sonra ücretsiz izin için işçinin de rızasının alınması gerekiyor. İşçilerin primleri 30 gün üzerinden yatırılacak, mesailer haftalık 45 saat olarak uygulanıp maaşlar ise tam ödenecek.