Gündemİzmir HaberleriKültür Sanat

İşte O Atatürk Portresi! Sosyal Medyada Olay Yarattı

Son günlerde sosyal medyada sıra dışı bir Atatürk portresi büyük dikkat çekiyor. Marble İzmir Fuarı’nda sergilenen Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko tarafından yapılan ve “Anamorfoz” olarak ifade edilen 3 boyutlu çalışma görenleri şaşkına çevirdi. Farklı objeler bir araya getirerek yapılan ve sadece tek bir açıdan görülebilen Atatürk portresi, fuarda ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko imzalı “Anamorfoz Atatürk Projesi”, Marble İzmir Fuarı’nda sergilendi. Yapımı üç ay süren ve 93 farklı temadan 539 parçanın toplamı olarak ortaya çıkan eser hem fuarda hem de sosyal medyada büyük ilgi gördü. 1881-1938 yılları arasında kullanılan ve Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminden oluşan eser özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda en çok paylaşılan fotoğraflardan biri oldu.

 

“Daha Önce Böyle Bir İlgi Görmedim”

Yansıma ve perspektif üzerine kurulu bir sanat anlayışı “Anamorfoz” üç boyutlu olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak yansıyor. Daha önce Albert Einstein, Nikola Tesla gibi dünyaca ünlü figürlerin de aynı tarz çalışmalarını gerçekleştiren Prosko, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Daha önce sanatımla ilgili hiç bu kadar yoğun bir ilgi görmedim. Fuarın açıldığı günden bu yana milyonlarca video ve fotoğraf paylaşıldı. Türkiye’nin Atatürk sevgisi inanılmaz. Çok teşekkürler Türkiye!” ifadelerinde bulundu.