Gündem

İşte en anlamlı karne! "İyi ki varsın Eren" …

Trabzon’un , Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin yerini göstermek isterken açılan ateş sonucu teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün anısına karne düzenlendi.

EREN BÜLBÜL İÇİN KARNE DÜZENLEDİLER…

Eren Bülbül’ün anısına karne düzenledi… Karne şehit Eren Bülbül’ün annesine verilirken, o anları paylaştıkları fotoğraflar sosyal medyada büyük ilgi gördü. Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Çolak, bir grup öğrenci ile birlikte Ramazan Bayramı sonrası şehit Eren’in annesi Ayşe Bülbül’ü Maçka ilçesindeki evinde ziyaret etti. Anne Ayşe Bülbül’ün elini öpen ve şehidin mezarını ziyaret eden öğrenciler, Eren Bülbül adına hazırlanan karneyi ve getirdikleri çiçeği anne Bülbül’e verirken, duygusal anlar yaşandı. 

“İYİ Kİ VARSIN EREN…”

Çarşıbaşı Anadolu Lisesi tarafından Eren Bülbül adına hazırlanan karnede dersler kısmında Vatan Sevgisi, Cesaret, Vefa, Çalışkanlık, Saygı ve Sadakat yazarken bu derslerin karşısına ise ders notu olarak ‘100’ yazıldı. Karnede yer alan devamsızlık kısmında ise “Aramızda” yazması dikkat çekerken, sınıf rehber öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü kısmına ise “İyi ki Varsın Eren” yazıldı. Bu anlamlı ziyaret ve Eren Bülbül’ün karnesi sosyal medyada son günlerde en çok paylaşılan karne oldu. 

FACEBOOK’TA PAYLAŞMIŞTI…

Eren Bülbül şehit edilditen sonra Fecebook hesabında paylaştığı bir durum ilgi odağı olmuştu… Durumda ” Biri de çıkıp demiyor ki, Eren iyi ki varsın” yazısı sosyal medyada ilgi odağı olmuş ve  milyonlarca insan  sosyal medya hesaplarında “Eren iyi ki varsın” yazmışlardı.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

15 yaşındadır. Trabzonludur. 13 kardeştir. Babası vefat etmiştir. Arif Bülbül, Eren’in futbolu çok sevdiğini ve okul takımında oynadığını vurgulayarak, “Eren 4, 5 yaşından beri fanatik Trabzonspor taraftarıydı. Futbola çok düşkündü.” dedi. Çok çalışkan olan Bülbül’ün küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğraf sosyal medyada çok konuşuldu.Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Bülbül, “İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, ‘ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.’ derdi. Gerçekten de oldu.” diye konuştu.Ağabeyi Erdoğan Bülbül de, “Biz İstanbul’da yaşıyoruz. 15 Temmuz’da hain örgüt darbe girişiminde bulunduğunda bizi sürekli aradı, dakika dakika olayların bilgisini aldı. Cumhurbaşkanımız ‘sokağa çıkın’ talimatı verince duramamış, o gece Maçka’ya gidip nöbete katılmış. Meydanlarda ön saflarda yer tutmuş. Kendi küçük ama vatan aşkı büyüktü” dedi.

EREN BÜLBÜL NE ZAMAN ŞEHİT EDİLDİ?

11 Ağustos 2017’de Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı yakınlarında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasındaki çatışma çıktı.Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül ise PKK’lıların girdikleri evi güvenlik güçlerine gösterirken teröristler tarafından şehit edildi. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın