Gündem

İstanbulkart basan tüm kart sahipleri dikkat: Zorunlu oldu!

İstanbulkart sahiplerini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İstanbulkart kişiselleştirmek zorunlu oldu. 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olan uygulama kapsamında, kartlarını kişiselleştirmeyenler özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz hizmet gibi haklardan yararlanamayacak. Peki, İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

İstanbulkart kullanan herkesin yapması zorunlu oldu. 1 Ocak tarihinden itibaren İstanbulkart kişiselleştirmek zorunlu oldu. Buna göre, kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar ulaşım ve alışverişlerde kullanılmaya devam edecek ama İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak. İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulacak.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden yapılabilen ‘Kişiselleştirme’de son tarih 31 Aralık 2022. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ın avantajları 1 Ocak 2023’te başlıyor.

İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulabilecek. İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından ‘kart ekle’ alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabilecek. Ayrıca 153 ile iletişime geçilerek de kartların kişiselleştirme işlemi yapılabilecek.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Uygulamaya giriş yapılıp ana sayfadan kart ekle alanındaki yönlendirmeler takip ediş kişiselleştirme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.