Gündem

İstanbul’da sel felaketi! Ölü ve yaralılar var

İstanbul'da şiddetli yağış sonrasında acı haber geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya açıklamasında, sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan yaralı olanlar da hastanede tedavi altına alındı.

İstanbul’da şiddetli yağış sonrası hayat felç oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya açıklamasında, sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, “Maalesef 30-32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz vefat etti” dedi. Öte yandan yaralı olanlar da hastanede tedavi altına alındı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği, Esenyurt’ta bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriyeli, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 çocuğun kurtarılarak hastaneye sevk edildiğini açıkladı .İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı açıklamada “İstanbul’da çok nadir gerçekleşen 2 sel olayı gerçekleşti. Bodrum katta yaşan vatandaşlarımızın evlerini su bastı. Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz hayatını kaybetti. AFAD olarak buralarda ve diğer yerlerde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu sağanak yağışlardan sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun. Çatalca’da 2 kişi, Beylikdüzü’de 2 kişi ve Esenyurt’ta 4 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor.” dedi.

BÜYÜKÇEKMECE’DE HORTUM MEYDANA GELDİ

Sağanak öncesinde Büyükçekmece İlçesi’nde hortum meydana geldi. Meydana gelen hortum bölgede bulunan yurttaşların cep telefonu kameraları tarafından saniye kaydedildi.

ÜSKÜDAR’DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Üsküdar’da yoğun yağış nedeniyle bazı yollar adeta göle döndü. Bazı otomobil sürücüleri de yolda gidebilmek için kaldırıma çıkarak ilerledi.Üsküdar’da da etkili olan sağanak nedeniyle bazı yolların adeta göle döndüğü görüldü. Suyun sel gibi aktığı Rasathane Caddesinde otomobiller ilerlemekte zorlandı. Kimi sürücüler suda yavaşça ilerlerken kimisi de aracıyla kaldırıma çıkarak ilerledi.

TAKSİM VE BEŞİKTAŞ’TA DA YURTTAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Boğaz’ın üstünü karabulutların kaplamasını ardından Anadolu Yakası’nda başlayan yağış bir süre sonra Avrupa Yakası’nda da etkisini gösterdi. Taksim Meydanı’nda yağış nedeniyle yurttaşlar zor anlar yaşadı.Beşiktaş Meydanı ve Beşiktaş iskelesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle yurttaşlar çatı altlarına sığındı. Etkili yağış nedeniyle Beşiktaş’ta yollar da göle döndü. Trafikte araçlar ilerlemekte güçlük çekti.