Genel

İstanbul’da metro, marmaray, otobüs, metrobüs, vapur, tramvay kullananlar dikkat: Değişiyor!

İstanbul’da pek çok vatandaş, otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapur, tramvay, teleferik gibi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Toplu taşıma araçlarına binerken İstanbulkart kullanan vatandaşlar ise önemli bir haber geldi. Yapılan açıklamalara göre, artık toplu taşıma araçlarına binerken tek bir kart kullanmak gerekebilir.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tüm şehirlerde geçerli olmak üzere artık tek bir kart kullanılacağını açıkladı. Yapılan açıklamalarda, “Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak. Örneğin, İstanbul’da almış olduğunuz bir kartla Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa… Türkiye’deki tüm belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla Bakanlığımız bu özelliği duyurdu.

Tüm belediyelere ‘toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart’ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin’ diye davet yazısını gönderdi. Bu anlamda destek bekliyoruz. Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Konya’da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek. Dünyada örnek bir teknoloji.” İfadeleri kullanıldı.

İstanbulkart nedir?

İstanbulkart otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapur, tramvay, teleferik gibi toplu taşıma araçlarına binerken kullanılan bir karttır. Anonim İstanbulkart’ınızı İstanbul genelinde tüm Bireysel ve Kurumsal temsilcilerimizden ya da Biletmatiklerden (Otomatik Dolum/Satış Makineleri) Anonim İstanbulkart’ınızı temin edebilirsiniz. Ayrıca kartlara tüm bireysel ve kurumsal temsilcilerden, Biletmatiklerden, https://bireysel.istanbulkart.istanbul web sitesinden ve İstanbulkart Mobil Uygulama üzerinden yükleme yapabilirsiniz.