Genel

İstanbul’da çaldılar, Çeşme’de yediler!

İstanbul'da bir kişinin evindeki değerli eşyalar ve otomobilini çalan hırsızlar pes dedirtti. Hırsızlar soygundan sonra soluğu Çeşme'de aldı.

9 Ağustos tarihinde İstanbul’da bulunan Avcılar ilçesine bağlı Denizköşkler Mahallesine Gülden Sokak’ta gerçekleşen olayda M.U. evindeki değerli eşyalar ve otomobilinin çalındığını fark etti.

Mağdur M.U. eve girdiğinde 3 bin 500 dolar nakit parasının, 2 adet lüks marka saatinin, 2 adet dizüstü bilgisayarının, 1 adet tabletinin, 2 adet telefonunun ve otomobilinin çalındığını fark etti. Hırsızlığa uğradığını fark eden M.U. polisleri arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine M.U.’nun evine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin takipleri sonucu soygunu yaptığı tahmin edilen kişilerin eşkal ve kimlikleri tespit edildi. İstanbul’da yaşanan olayın şüphelilerinden ikisinin, M.U.’nun eşyaları ve otomobilini çaldıktan sonra İstanbul’u terk ettikleri öğrenildi. Yapılan aramalar sonucu İstanbul ve İzmir’de operasyon düzenleyen polis ekipleri 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. İzmir’in Çeşme ilçesinde yakalanan hırsızların, yaptıkları soygundan aldıkları şeylerin paralarıyla bir otelde tatil yaptığı belirlendi.

Gayrettepe Asayiş Müdürlüğü’nde sorgulanan 23 yaşındaki Batıcan G.’nin 16, 40 yaşındaki Şahin M.’nin 3, 22 yaşındaki Can A.’nın ise 4 adet suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.