Gündem

İstanbul Valisi Yerlikaya’dan uçak kazası ile ilgili flaş açıklama!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıktı. Meydana gelen uçak kazası sonrasında olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 175 + 2 çocuk yolcu ve 8 mürettebat bulunan uçak 3 parçaya bölündü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan uçak kazasına ilişkin açıklama geldi. Pistten çıkan uçağın kaptan pilotu ve yardımcısının durumunun ağır olduğu haberlerinin aksine Vali Yerlikaya durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan pistten çıkan uçakla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

İŞTE VALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR;

Bu akşam üzeri saat 18.30 civarında İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus yolcu uçağı pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürükleniyor ve buraya düşüyor. Civardaki hastanelerimize 120 yaralı taşıdık. İçeride şuanda arkadaşlarımız yaralıları kurtarma çalışmaları yapıyor.

Biz birazdan havaalanındaki kriz merkezimize geçeceğiz. Şuanda içeride kaç yaralı var bilmiyoruz. Üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Buradan son yaralı vatandaşımızı oradan kurtarmak istiyoruz. Gerçekten daha büyük bir kaza olmasından bu şekilde kurtulduğu için mutluyuz.

PİLOTLARIN DURUMU İYİ

Hastaneden az önce aldığımız bilgiye göre 1-2 arkadaşımızın haricinde yaralılarımız hafif yaralı. Pilotların durumu iyi.