Ege HaberleriEkonomiGündemİzmir Haberleri

İstanbul, İzmir, Ankara’da senelerce bu ödemeyi yapan herkesi ilgilendiriyor: Başvuru yaparak 5 yıllık paranızı geri alabilirsiniz!

Birçok kişi bilmeden bu parayı yıllarca ödüyor. Ancak herkesin ödemesi zorunlu değil. Hiçbir geliri bulunmayan ev hanımları, emekli maaşı dışında başka geliri olmayan emekliler, gaziler, işsiz olduğu için geliri olmayan kişiler, şehit eşleri ve çocukları emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınıyor.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başladı. Bu kapsamda belediyeler emlak vergisi ödemeleri için peş peşe duyurularda bulundular. Ancak herkes emlak vergisi ödemek zorunda değil. Hiçbir geliri bulunmayan ev hanımları, emekli maaşı dışında başka geliri olmayan emekliler, gaziler, işsiz olduğu için geliri olmayan kişiler, şehit eşleri ve çocukları emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınıyor.

Öte yandan belediyeler emlak vergisi ödemeleri için internet sayfaları üzerinden duyurular yapmaya başladılar. Yapılan açıklamalara göre, İzmir’de vatandaşların emlak vergisi ödemelerini 30 Kasım tarihine kadar yapmaları gerekiyor.

Buca Belediyesi

Emlak Vergisi, Çevre ve Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Katı
Atık ödemelerinin 2022 yılı 2. Dönem, 7256 Sayılı Yapılandırmanın 12. taksiti ve 7326 Sayılı
Yapılandırmanın 8. taksiti son ödeme tarihi 30 Kasım 2022 Çarşamba
Online Ödeme için: https://ebelediye.buca.bel.tr

Bornova Belediyesi

Emlak, Çevre ve Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi 2. Taksit ödemelerinizi 30 Kasım’a kadar yapabilirsiniz. İşlemlerinizi web sitemizden banka hesap numarasıyla veya mobil ödeme noktalarımızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Belediyeye başvuru yapılabilir

Hak sahibinin evinin bağlı bulunduğu belediyeye dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. Söz konusu talep karşılığı 5 yıllık ödeme iade alınabiliyor.