Gündem

İstanbul Büyükçekmece’de düşen eğitim uçağının pilotundan acı haber!

İstanbul Büyükçekmece'de dün düşen eğitimi uçağının pilotundan acı haber geldi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan pilot Beytullah Nart hayatını kaybetti. 

İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanı’ndan kalkış yapan Ayjet Uçuş Okulu’na ait eğitim uçağı boş araziye düşmüştü.

Meydana gelen kazada yalnız uçuş yapan Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencisi Beytullah Nart ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede tedavi altına alınan pilot Beytullah Nart hayatını kaybettiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyükçekmece’de Cumhuriyet Başsavcılığı da eğitim uçağının düşmesi üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı doğrultusunda kolluk görevlilerince inceleme ve gerekli tespitlerin yapıldığı belirtildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinden küçük bir eğitim uçağının düştüğü bilgisini aldığını aktardı.

Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanı’nın kurucularından biri olduğunu ve helikopterle uçuş yapabildiğini ifade eden Akgün, “Benim teknik bilgim uçağın düşüş şeklini açıklamaya yeterli değil. Ama havacılıkta bir şey vardır, bu tip uçaklarda bir arıza görülürse hiç yön değiştirmeden, ‘Alana döneyim.’ düşüncesine kapılmadan ilk gördüğünüz tarlaya ineceksiniz. Bu usuldür. Manevra esnasında düştüğü söylenebiliyor ama bunu teknik ekiplerin incelemesinden sonra anlaşılacak.” dedi.