Gündem

İşsiz kalan anne açlık çeken çocuklarına taş kaynattı!

Kenya'da, koronavirüs nedeniyle işsiz kalan anne, açlık çeken çocuklarını oyalamak için taş kaynattı. Bunun haber olması sonrası anne, bölgede yardım seferberliğine yol açtı. Çok sayıda kişi ve kuruluş, aileye ve bölgede yaşayan yoksulların yardımına koştu.

Kenya’da koronavirüs nedeniyle işsiz kalıp açlık çeken çocuklarına taş kaynatan anne, bölgede yardım seferberliğine yol açtı. Bu haberin duyulması üzerine çok sayıda kişi ve kuruluş, aileye ve bölgede yaşayan yoksulların yardımına koştu.

Kenya NTV kanalının haberine göre, Mombasa’da bir kasabada 8 çocuğuyla yaşayan ve geçen yıl dul kalan Penina Bahati, çocuklarına yiyecek bir şey bulamadığı gerekçesiyle yetkililerden yardım istedi.

ÇOCUKLARINA TAŞ KAYNATTI

Geceleri açlıktan ağlayan ve uyuyamayan çocuklarını ocakta taş kaynatarak oyalayan anne Bahati, iş bulamadığı için kendilerine yardım edecek birilerini aramaya koyuldu.

ÇOK SAYIDA KİŞİYE YARDIM ULAŞMASINA VESİLE OLDU

Bahati’nin yaşadıklarının duyulmasının ardından çok sayıda kişi ve kuruluş, aileye ve bölgede yaşayan yoksulların yardımına koştu. Kenya Kızılhaçı, Bahati ve çevredeki 18 aileye gıda yadımı ulaştırdıklarını, hükümet ve özel sektörle birlikte gelecek günlerde 6 bin aileye daha destek olacaklarını açıkladı.