İzmir Haberleri

Isparta-İzmir arasında yeni tren seferi: ‘Güller Ekspresi’ ilk yolculuğuna çıktı

Isparta-İzmir arasında hizmet veren Göller Ekspresi’ne alternatif olarak, gündüz saatlerinde işleyecek yeni bir tren seferi başlatıldı. “Güller Ekspresi” adı verilen tren hattı ile artık İzmir-Isparta güzergahında gündüz yolculukları da gerçekleştirilecek.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Isparta-İzmir arasında gece seferi yapan Göller Ekspresi’ne ek olarak, Güller Ekspresi adı verilen gündüz seferi, ilk yolculuğuna uğurlandı.

Güller Ekspresi gündüz sefer yapacak

1993 yılından beri İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta illerini birbirine bağlayan Göller Ekspresi, gece saatlerinde karşılıklı seferler düzenlemekteydi. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, Isparta-İzmir arasında gündüz sefer yapacak olan Güller Ekspresi, İzmir’den saat 10.40’ta kalkacak ve 19.05’te Isparta’ya ulaşacak. Göller Ekspresi ise gece seferlerine devam edecek.

Isparta Garı’nda düzenlenen törende, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, TCDD Taşımacılık Yolcu Dairesi Başkanı Erhan Tepe ve diğer protokol üyeleri hazır bulundu. Güller Ekspresi’nin ilk seferi için düzenlenen törende, protokol tarafından yolculara gül dağıtıldı.

Hem gece hem gündüz sefer

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni tren seferinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Güller Ekspresi’nin gündüz seferine eklenmesini talep ettiklerini belirtti. Başdeğirmen, ayrıca İstanbul hattında da benzer isimlendirmelerin yapılmasını umut ettiklerini ifade etti.

Isparta Valisi Aydın Baruş da Isparta-İzmir arasında hem gündüz hem de gece seferlerinin olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün uygun fiyatlarla hizmet verdiğini ve bu hizmetle birlikte Isparta’ya turistik anlamda ilginin artacağını düşündüklerini belirtti. Vali Baruş, yeni tren seferinin hayırlı olmasını temenni etti.