Kamu

İspanya Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İspanya vizesi almak istiyorsanız belirlenen belgeleri ilgili kuruma teslim etmeniz gerekiyor. İspanya vizesi işlemlerinde istenen evrakları, ücretini, mülakat süreci ve vizenin çıkmasının kaç gün süreceğini okuyabilirsiniz.

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İspanya vizesi almak için gerekli evraklar eksiksiz olarak toplanması ardından vize müracaatları kabul edilmektedir.egehaber.com Başvuru sırasında eksiksiz olarak teslim edilmeyen evraklar söz konusu olduğunda başvuru süreci uzamaktadır. İspanya vizesi başvurularında aşağıda sıralanan evrakları eksiksiz olarak tamamlamanın ardından başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz:

*Vize talep dilekçesi
*Pasaport. Pasaportun en az iki sayfası boş olmalıdır. Bitiş süresi de dönüş tarihinden en az üç ay sonra olmalıdır.
*2 adet biyometrik fotoğraf
*İspanya vizesi başvuru formu
*Seyahat sağlık sigorta poliçesi
*Kimlik fotokopisi
*İspanya seyahati sırasında kullanılacak konaklamanın rezervasyonu
*Uçak bileti veya diğer ulaşım yollarının biletleri veya rezervasyonları
*İkametgah belgesi
*Vukuatlı nüfus kağıt örneği
*Maaş bordrosu
*Evlilik cüzdanı
*Ek maddi gelir durumu

İspanya Vizesi İçin Kişiye Özel İstenen Belgeler Nelerdir?

İspanya vizesi almak için kişiye özel olarak talep edilen belgeler de söz konusudur. egehaber.com Bu belgeler kişinin çalışma durumunu ve başvurdukları vize türüne göre talep edilebilir. Örneğin kişi İspanya’ya işvereni tarafından iş için gönderiliyorsa işveren mektubunu İspanya vizesi alırken yetkiliye sunması gerekmektedir. Bunun dışında aşağıda, ek belge talebi durumları ve gerekli belgeler sıralanmıştır:

*Şirket sahipleri ve memurlar için SGK Hizmet Döküm belgesi
*Ticari faaliyet yürüten kişiler için faaliyet belgesi
*İş yeri sahipleri için vergi levhası
*Emekliler için emekli olduklarını belgeleyen evrak
*Öğrenciler için öğrenci belgesi
*Çalışmayan kişiler için masrafları karşılayacak kişinin dilekçesi gereklidir. Masrafları karşılayacak kişi baba, anne veya eş dışında kimse olamaz.
*Çiftçiler için çiftçilik belgesi
*Yabancı uyruklular için oturma veya çalışma izin belgesi

İspanya Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İspanya vizesi başvurusunun yapılacağı yer İspanya Vize Merkezi ya da İspanya Başkonsolosluğudur. İspanya Vize Merkezi İspanya Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen taşeron firmadır. İlgili firma üzerinden de İspanya vizesi başvurusunda bulunulabilir. .

İspanya Vize Başvuru Ücreti Nedir?

İspanya vizesi almak için ücreti 120 Euro olarak belirlenmiştir. Bunun dışında 10 Euro da sigorta bedeli alınmaktadır. Yani toplamda 130 Euro’ya tekabül etmektedir. Bunun dışında tam olarak vize ücreti kapsamında olmasa da vize ücreti alırken bankada belirli bir miktar para olması gerekmektedir.

İspanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İspanya vizesi almak için onay tarihi yaklaşık olarak 15 iş günüdür. Yapılan vize başvurusunun detaylı incelenmesi gerektiği hallerde ise ek evrak talepleri, vb. ihtiyaçlar gözetilerek ilgili süre 30 iş gününe çıkabilir.

Hangi Durumlarda İspanya Vizesi İçin Mülakat Yapılır?

İspanya vizesi almak için mülakata çağrılma nedenleri verilen evrakların incelemesi sırasında şüphelenilen sahte evrak teslimi, inandırıcı olmayan seyahat nedeni ve yeterli finansal güce sahip olunmadığı ön izlenimidir. İlgili durumlar şüpheli durum olarak belirlenerek İspanya vizesi başvuru sahibi başkonsoloslukça mülakata çağrılır.
Mülakata çağrılmak iyi bir haberdir. Mülakata çağrılmadan ilgili şüpheler nedeniyle vize talebi reddedilebilir. Çağrılan mülakatta istenen ek evraklar ve sorulara verilecek tatmin edici yanıtlar ile İspanya vizesi alma hakkı kazanılabilir. Tatmin edici cevaplar verilmemesi ya da evrakların gerçek olduğunun ispatlanamaması halinde ise vize başvurusu reddedilir.

İspanya Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri Nedir?

İspanya vizesi almak için başvuru merkezi iletişim bilgileri üzerinden sorular yanıtlanmaktadır. Çağrı merkezinden anında danışmanlık hizmeti alınabileceği gibi e-posta üzerinden de Vize Başvuru Merkezi’ne ulaşım sağlanabilmektedir. Aşağıda İspanya Vizesi başvurusu için yaşanan sorunlara ve sorulara karşı başvurulabilecek adresler verilmiştir:

*İspanya vize başvuru merkezi çağrı merkezi numarası +90 (212) 281 52 81’dir.
*İspanya vize başvuru merkezi e-mail adresi info.ist@blshelpline.com adresidir. E-posta ile iletilen soru, sorun, şikayet ve önerilerin iki iş günü içinde cevaplanacağı bildirilmiştir.

Kaynak: egehaber.com