Ekonomi

İslam Memiş’e kulak verin; bu perşembe dolar, euro, altın, gümüş ve Bitcoin için çok önemli! Perşembeden önce sakın…

Altın ve para piyasalarında başlayan hareketlenme Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in de gündemindeydi. Haftalık analizlerini gerçekleştirdiği bir video yayınlayan İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararı öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Yatırımcılar için özellikle perşembe gününü işaret eden İslam Memiş, neden perşembe gününü beklemek gerektiğini de anlattı.

İSLAM MEMİŞ, FED’TEN 75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

Piyasalar ile ilgili sık sık değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftaki değerlendirmelerine yer verdiği videosunda şu sıralar gerçekleşecek olan Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz politikası toplantısına da değindi. Piyasalarda 75 baz puanlık bir faiz artırımı beklentisi olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, yatırımcıları da vatandaşları da FED’in karar alacağı gün ile ilgili uyardı.

“PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN TOPARLANMA OLABİLİR”

Bir süredir dalgalı bir seyir halinde olan piyasalardan para piyasaları yavaş yavaş toparlanmaya başlamışken, altın piyasalarında başlayan toparlanma yeniden yavaşladı. Kripto para piyasalarındaki baskı ise, bir türlü kırılamadı. Tüm piyasalardaki hareketliliği değerlendiren İslam Memiş, toparlanma için perşembe gününe işaret etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in konuya ilişkin değerlendirmelerinde ise; “Özellikle Euro/dolar paritesi, altın ve gümüş altın ons fiyatlarında yatay bir seyir var. Brent petrolün fiyatı 101,55 dolar, yüzde 2,5’lik bir değer kaybı bulunuyor. Kripto paralarda özellikle Bitcoin 21.800 dolar civarında, yüzde 3’lük bir değer kaybı söz konusu. Piyasalarda yatay seyir hakim olacak. Ancak fiyatlamalar daha önceden yapıldığı için perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur. Altın ons fiyatı 1.750-1.760 dolar seviyesine kadar devam eder, gümüşün ons fiyatındaki toparlanma 19 dolar seviyesinin üzerine yükselebilir” ifadeleri yer aldı.