Ekonomi

İŞKUR öğrencilere günlük 71 TL ödeme yapıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), çeşitli program ve projeleri ile vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. İŞKUR tarafından Sosyal Çalışma Programları kapsamında yazın çalışmak isteyen öğrencilere günlük 71 TL ödeme yapılıyor. Peki, programa başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR tarafından vatandaşlara çeşitli projeler ile destekler devam ediyor. Bu kapsamda yazın çalışmak isteyen öğrencilere kaçırılmayacak bir fırsat tanındı. Sosyal Çalışma Programları düzenleyen İŞKUR öğrencilerin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri iş imkanı tanıyor. Programa katılan öğrencilere ise günlük 71 TL olmak üzere ödeme yapılıyor. Ayrıca çalıştıkları günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılıyor. Program Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında düzenleniyor.

Sosyal Çalışma Programına başvurular nereden ve ne zaman yapılır?

Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelenebilecek ve başvuru yapılabilecektir.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programına kimler katılabilir?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanısıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkündür.

Sosyal Çalışma Programına kimler katılamaz?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamaz. (Fakat bunların yanısıra aktif bir lisans veya önlisans öğrenim kaydı olan kişiler katılabilir.)

18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri katılamaz.

Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.

Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında öğrencilik kaydı aktif olmayan öğrenciler katılamaz.
Bahar dönemi dersleri bitmeyen öğrenciler katılamaz. (Dersleri bitmiş ancak finalleri veya bütünleme sınavları bitmemiş öğrenciler katılabilir.)

Yaz döneminde ders alan öğrenciler katılamaz.

2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4’lük sistemde 2’nin, YÖK’ün “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosunda 53.33’ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.

04/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa bağlı olmayan üniversitelerin öğrencileri (K.K.T.C. ve yurtdışındaki üniversiteler)