KamuPersonel Alımı

İŞKUR Duyurdu: 28 Ekim-30 Kasım Tarihlerinde 15 Bin 110 Memur ve İşçi Alımı Yapılacak!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2022 Kasım ayı sonuna kadar 15.110 işçi alımı yapılacağını duyurdu. Personel alımına ilişkin açıklama yapan İŞKUR, Türkiye geneli KPSS şartsız, deneyimli veya deneyimsiz, engelli kişilerinde başvuruda bulunabileceği bir birinden farklı 2.851 adet yeni iş ilanının yayınladığını belirtti.

Personel alımlarına ilişkin İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, kamu kurumları başta olmak üzere 81 ilde bulunan fabrikalara, özel sektör kurumsal şirketlere ve il-ilçe belediyelerine 28 Ekim-30 Kasım 2022 tarihleri arasında 15 bin 110 memur ve işçi alımı yapılacağı belirtildi. Personel alımları en az ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu öğrenim düzeylerinden yapılacaktır.

KAMUYA MEMUR-İŞÇİ ALIMI

Yayınlanan bazı iş ilanlarında yaş şartı bulunurken, bazı ilanlarda yaş, ikametgah şartı bulunmamaktadır. Bununla birlikte başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Adana, Kayseri Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere toplam 74 il-ilçe belediyesine farklı mesleklerden KPSS şartsız, mülakatsız ve yazılı sınav olmaksızın personel alımı yapılacağı belirtildi.

İŞKUR ayrıca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS 50, 55, 60, 70 ve 80 taban puanı ile memur alımı yapılacağı duyurdu. Peki, hangi kamu kurumlarına hangi mesleklerden personel alımı yapılacak? Bu hafta memur-işçi alımı yapan belediyeler hangileri? Aranan mesleklere dair istenilen başvuru şartlar nelerdir? İş başvuruları nerelere ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

74 BELEDİYE PERSONEL ALIM İLANI YAYINLADI

28.10.2022 tarihi itibari ile Türkiye İş Kurumu üzerinden 74 il ve ilçe belediyesi yeni personel alım ilanları yayınladı. İlan detaylarında silahlı-silahsız güvenlik görevlisi, şoför, temizlik personeli, farklı branşlardan eğitmen, sağlık personeli, teknikeri teknisyen, mühendis, operatör, öğretmen ve hizmet personelleri alımı yapılacak.

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanan resmi ilanları görüntülemek veya başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için aşağıda ilgili sayfalara ait linkler verilmiştir. Bu linkler üzerinden istenilen il veya ilçe belediyesine yahut istenilen mesleğe başvuruda bulunabilirsiniz.

BAŞVURU SAYFALARINA AİT LİNKLER

Belediyelerin güncel iş ilanlarını görüntülemek ve ilan detaylarını görüntülemek için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yayınlamış olduğu memur alımı ilanlarını görüntülemek için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/