Kamu

İŞKUR başvuru yapanlara 6 ay maaş veriyor! İşte başvuru detayları

İŞKUR İşbaşı eğitim programlarına katılanlara en fazla 6 olmak üzere maaş veriyor. Peki, İŞKUR 6 ay maaş almak için şartlar nelerdir?

İŞKUR başvuru ile 6 ay maaşını almak için belli adımların ve şartların sağlanması gerekir. egehaber.com Özellikle İŞKUR’dan 6 ay maaşının alınması için başvuruların nereye yapıldığını, başvuru adımlarının nelerden oluştuğunu, başvuru için istenilen evrakların neler olduğunu bilmek önemlidir. Bunun için 6 ay maaşını almak isteyenler, hazırladığımız makalemizi inceleyebilir.

İŞKUR 6 Ay Maaş Şartları Nelerdir?

İŞKUR 6 ay maaş alabilmek için istenen koşullar aşağıda yer alır. Bu koşullar şu şekildedir:

İŞKUR 6 ay maaşının alınabilmesi için vatandaşların İŞKUR kaydı bulunması gerekir.

Emekli olanlar İŞKUR’un sunmuş olduğu bu avantajdan faydalanamaz.
*Eğitim programının başlama süresinden 1 ay öncesinde vatandaşların herhangi bir şekilde işe giriş kaydının olmaması gerekir.

İŞKUR 6 Ay Maaş Müracaatı İçin İstenen Belgeler

İŞKUR başvuru ile 6 ay boyunca ücret almak isteyenlerden başvuru sırasında talep edilen belgeler yer alır. Bu belgeler şu şekildedir:

Vatandaşlar taleplerini belirten dilekçe yazarak müracaat sırasında bu dilekçeyi yanlarında getirmelidir.

Başvuracakların işverenlerinden taahhütname almaları istenir. Bu taahhütname ile başvuru merkezlerine gidilmelidir.

Müracaat edenlerden son üç aya ait sigorta durumlarını gösteren belge istenir.

Çalışılacak yerdeki yetkilinin imzası da başvuru sırasında istenen belgeler arasındadır.

İŞKUR Eğitim İçin Verilen Süre

İŞKUR  başvuru ile İŞKUR tarafından verilen eğitimlerin süreleri hangi alanda eğitim verildiğine bağlı olarak değişim gösterir.

Teknolojinin yer aldığı ve üretimin yapıldığı alanlarda verilen eğitim süreleri yaklaşık olarak 6 aydır. Bunun yanı sıra medya alanında yer alan muhabirlik mesleği için 9 ay boyunca eğitim imkânı sunulur. egehaber.com Ayrıca gelecekteki yaşamda iş olanakları fazla olan meslek grupları için verilen eğitim süresi de 9 aydır. Bazı meslek gruplarında ve iş alanlarında tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Bu tarz meslek grupları genelde kimyasal ürünlerin yer aldığı, patlayıcı maddelerin bulunduğu meslek gruplarıdır. Bu alanlarda İŞKUR eğitim süresini 3 ay olarak belirler. Bunun yanı sıra İŞKUR’un istihdam için sunduğu çeşitli sayıda meslek alanları bulunur. Bu mesleklerle ilgili eğitimler için tanınan süre de ortalama olarak 3 aydır.

İŞKUR’dan Alınan Maaşların Öğrenilmesi

İŞKUR’dan maaş alanlar için yatırılma zamanı öğrenme işlemleri e-devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bunun için vatandaşların “www.türkiye.gov.tr” internet adresine giriş yapmaları gerekir. Daha sonra sisteme giriş yapılabilmesi için T.C. kimlik numarası ve şifre istenir. Bunun için PTT’lerden şifre alınmalıdır. 4 TL karşılığında herhangi bir PTT şubesinden şifre alınabilir. İlk kez şifre alacaklar için bu kural geçerlidir Şifre alındıktan sonra sisteme girilerek İŞKUR maaşlarının ne kadar olduğu konusunda sorgulama işlemleri yapılabilir. E-devlet üzerinden sorgulama işlemleri için herhangi bir gün ya da saat kısıtlaması bulunmaz. Vatandaşlar diledikleri her vakit sistem üzerinden sorgulama yapabilir.

İŞKUR’un Annelere Verdiği Maaş

İŞKUR başvuru yapanlar için  annelere 6 ay süresince verilen yardım bulunur. Bu yardım parası 2400 TL olarak belirlenir. Aşağıda yardım başvurusunda bulunanlardan istenen koşullar yer alır. Bu koşullar şu şekildedir:

Müracaat eden annelerinin çocuklarının belirlenmiş yaşta olması gerekir. Bu yaş aralığı 0 yaş ile 15 yaş arasındadır.

İŞKUR kaydının yapılması şartı istenir.

Emekli olanlar, annelere verilen bu yardımdan faydalanma hakkına sahip değildir.

Çalışılan yerde iş sahibinin herhangi bir şekilde yakın akrabası olanlar annelere verilen para yardımından faydalanamaz.

İŞKUR’a para yardımı için müracaat edilebilmesinde iş ya da mesleklerle ilgili verilen danışmalık hizmetinden faydalanılmış olması şartı aranır.

Yukarıda yer alan şartları taşıyan anneler İŞKUR’un vermiş olduğu para yardımından faydalanabilmek için kursların verildiği müdürlüklere başvurularını yapabilir. Daha detaylı bilgi almak için illerde yer alan bu müdürlüklerden bilgi talep edilebilir.

İŞKUR’un Annelere Verdiği Maaş İçin Evraklar

İŞKUR başvuru yaparak  6 ay boyunca verdiği para yardımına müracaat için gerekli evraklardan bir tanesi çocukların varlığını gösteren belgedir. Bunun yanı sıra bu belgede çocukların yaşlarının da yer alması gerekir. Bunun haricinde kursa katılanların katılım belgelerini yanlarında götürmelerinde de fayda bulunur. egehaber.comAyrıca kreşe giden çocuğu olan anneler masraflarını gösteren belgeyi başvuru sırasında yanlarında bulundurması gerekir. Bununla birlikte belgelerde yer alan bilgilerin doğruluğundan başvuruda bulunan kişi sorumlu olur. Herhangi bir şekilde eksik ya da hatalı bilgi ya da belge sunulması halinde başvuru işlemleri iptal edilir. Diğer bir ifade ile başvurular geçersiz sayılır.

İŞKUR İletişim

İŞKUR ile iletişime geçmek isteyenler için öncelikli olarak müşteri destek hattı numarası 444 75 87’dir. Bu numaranın aranmasının ardından hangi ilde yaşanılıyorsa o ile ait il plaka kodunun girilmesi istenir. Tuşlama yöntemi ile il plaka kodu girildikten sonra müşteri temsilcileri yardımı ile sorunlara çözüm bulunabilir. Bunun yanı sıra her ilde İŞKUR müdürlükleri bulunur. Mesai saatleri içerisinde bu müdürlüklere gelinerek de başvuru işlemleri ve diğer işlemler ile ilgili her türlü destek alınabilir. Resmi ve dini tatillerde İŞKUR hizmet vermez. Bunun yanı sıra İŞKUR’un resmi internet sitesinde de vatandaşlara birçok konuda yardımcı olabilecek duyurular ve bilgiler yer alır. Bunun için internet tarayıcılarından “www.iskur.gov.tr” internet adresine girilmelidir. Bu sayfada başvurular ile ilgili düzenli bir şekilde duyurular yayınlanır. Bu duyurular takip edilerek başvuruda gerekli belgeler, İŞKUR 6 ay maaşı için başvuru tarihleri, vb. gibi konularda bilgi sahibi olunabilir. Ayrıca site üzerinde İŞKUR merkezleri ile ilgili de bilgiler yer alır.

Kaynak: egehaber.com