Ekonomi

İşe ihtiyacı olan 18 yaş üstü gençlere, Türkiye İş Kurumu’ndan resmi duyuru: Programa başvurun, gelir düzeyiniz asgari seviyeye yükselsin!

Türkiye İş Kurumu, kendi bünyesinde geliştirilmiş olan TYP projesine ilişkin bilinmesi gereken tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye İş Kurumu’ndan Dönemsel İstihdam Garantili Proje!

Türkiye İş Kurumu, her dönemde olduğu gibi yeni dönemde de ülke içi işsizlik oranının düşürülmesi için birçok farklı alanda hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda bünyesinde personel alımı ilanları yayınlayan ve çeşitli istihdam programları geliştiren Türkiye İş Kurumu, Toplum Yararına Programlar başlığı altında da dönemsel istihdamı garanti etmektedir.

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Toplum Yararına Programlar projesi, 9 aylık bir istihdamı kapsamaktadır. İlgili TYP projesi kapsamında istihdam edilen kişiler, 9 ayın ardından 3 ay ara verir ve sonrasında yayınlanan TYP ilanlarına yeniden başvuruda bulunabilirler.

Türkiye İş Kurumu, genel olarak işsizlik oranlarının yüksek olduğu bölgeler için TYP ilanları yayınlamaktadır. Çevre düzenleme, temizlik, bahçe bakımı, tamirat gibi farklı başlıklar altında başvurulara açılan ilanlar, 18 yaşın üzerinde olan her genci kapsamaktadır.

Türkiye İş Kurumu TYP Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan TYP projesi kapsamında istihdam edilmek isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru kriterleri, şu şekilde sıralanmıştır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • Devletten malullük veya emeklilik aylığı almıyor olmak
  • Aktif bir eğitim hayatına sahip olmamak (açık lise ve açık üniversite hariç)
  • Hane halkının aylık toplam gelirinin, o dönemki net asgari ücretin 1,5 katından fazla olmaması
  • İlanın yayınlanmış olduğu il/ ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
  • Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmak
  • Sigortalı bir işte çalışmıyor olmak

Türkiye İş Kurumu TYP Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Kurumu TYP başlığı altında düzenlenen iş ilanlarını, kendi bünyesinden yayınlamaktadır. Bu kapsamda T.C. kimlik numarası ve sistem şifresi ile kurumun resmi internet sitesine giriş yapanlar “ara” kısmından TYP ifadesini sorgulatarak, görüntülenen ilanlara online olarak başvuru yapabilmektelerdir.