Kamu

İş Bankası müşterisi olanlar için açıklama yapıldı: Şubeye gitmeniz lazım!

İş Bankası müşterisi olanlar için önemli bir açıklama yapıldı. Banka tarafından yapılan açıklamada, 2021 ve 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan emanet ve alacak listesine yer verildi. Listede ismi ve soyismi bulunan vatandaşların, kimlik ile beraber en yakın İş Bankası şubesine başvuruda bulunması gerekiyor.

İş Bankası hesap açıp daha sonra açtığı hesabı unutan müşterileri için açıklamada bulundu. Banka açıklamasında, zamanaşımına uğrayan hesap sahiplerinin kimlikleri ile en yakın şubeye başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. Maddesine göre, yatırım kuruluşları nezdindeki yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğin 25. maddesinin 2.fıkrası gereğince bir sonraki takvim yılı içerisinde yatırım kuruluşları, nezdindeki zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak listesini Nisan ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde bir sonraki yıl sonuna kadar ilan etmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede; aşağıdaki listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin 2021 ve 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak olanlar için tabloda belirtilen tarihe kadar geçerli kimlik belgeleri ile hesaplarının bulunduğu şubeye veya şubelerimizden herhangi birine başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.

Zamanaşımı listesinde olup olmadığını merak eden müşteriler, https://www.isbank.com.tr/zamanasimi linki üzerinden durumlarını kontrol edebilirler.